dinsdag 22 juni 2010

Projectblogs jaar 1

Kwartaal 1: http://project.cmd.hro.nl/2009_2010/vibes_grp06_t02/

Kwartaal 2: http://project.cmd.hro.nl/2009_2010/community_1c_t04/

Kwartaal 3: http://project.cmd.hro.nl/2009_2010/55plus_1c_team2/

Kwartaal 4: http://project.cmd.hro.nl/2009_2010/vidk_groep03_t4/

Leerdoelen + Reflectie KWARTAAL 4

Verwachting van de periode:
In dit kwartaal ben ik van plan de tips die ik in het afgelopen jaar van alle docenten heb gekregen toe te passen, om zo mijn manier van werken zoveel mogelijk te perfectioneren. Van James Boekbinder en Marije Smits heb ik het afgelopen jaar, en vooral het laatste kwartaal veel adviezen gekregen waarop ik mijn werk kan verbeteren.

SMART leerdoelen:
Ik ga deze laatste periode nog een laatste keer proberen een leerdoel voor FED op te stellen: Ik richt op dat ik aan het einde van deze periode al de geleerde stof van Flash in de vierde periode kan reproduceren.

Reflectie op de periode:
Hier kan ik nog niets schrijven omdat de periode nog niet is afgelopen -

Leerdoelen + Reflectie KWARTAAL 3

Verwachting van de periode:
Doordat we in het 2de kwartaal heel meer extra werk kregen zoals IAD, was ik ondanks mijn verbetering in plannen niet in staat evenveel tijd aan al mijn vakken te besteden. Hierdoor moet ik nu in de derde periode veel vakken herkansen. Om dit kwartaal te redden zal ik dus wederom extra goed moeten plannen om al mijn werk van de derde periode, en de herkansingen van de tweede periode die daarbij komen, op tijd af te krijgen.

SMART leerdoelen:
Binnen periode 4 wil ik in Illustrator CS3 alles leren en kunnen reproduceren wat we leren bij VID in de derde periode.
Scripting vond ik in de eerste periode al erg moeilijk. Toch stel ik als leerdoel om aan het einde van deze periode, alles wat we leren bij Java scripting te kunnen reproduceren, om zo Java toe te kunnen passen in HTML.

Reflectie op het kwartaal:
Het was weer een belachelijk druk kwartaal. Ik ben van mening dat we veel teveel deadlines hebben waar we aan moeten voldoen. Op de manier zoals nu les wordt gegeven, doen we van elk van de vakken maar een klein beetje. We gaan niet heel diep in op alle stof omdat er al weer verder gewerkt moet worden. Ook ben ik het niet helemaal eens met de manier waarop de dummy’s van Media & Creativiteit worden nagekeken. Dit moet door 1 docent gebeuren, die van tevoren aangeeft wat voor eisen hij of zij aan een dummy stelt. Nu stellen 6 verschillende docenten allemaal verschillende eisen aan de dummy, waardoor de kans heel groot is dat je de ene periode een 7 haalt en de andere periode een 4. Met Illustrator kan ik nu tegen het einde van de periode erg goed overweg. Dit leerdoel beschouw ik als geslaagd. Helaas heb ik mijn leerdoel voor FED weer niet gehaald. Dit omdat ik Arjo Post gewoon geen les vind kunnen geven. Verder is er gewoon niemand op school die wat af weet van Javascripting.

Leerdoelen + Reflectie KWARTAAL 2

Verwachting van de periode:
Aan het begin van dit kwartaal heb ik gelukkig de Creative Suite 3 Master Collection van Adobe weten te bemachtigen. Nu kan ik dus eindelijk van mijn Adobe Element afstappen, en overgaan op de echte programma’s. mijn grootste doel van deze periode zal dus het onder de knie krijgen van de Adobe programma’s zijn. Verder merkte ik bij mezelf dat ik mijn tijd erg slecht indeelde. De indeling van mijn tijd hoop ik in het 2de kwartaal te verbeteren.

SMART leerdoelen:
Binnen periode 2 wil ik in Photoshop CS3 alles leren en kunnen reproduceren wat we leren en hebben geleerd in de eerste 2 periodes.
In periode 2 gaan we met inDesign werken, dus heb ik als leerdoel dat ik alles wat we bij VID leren aan het einde van de periode kan reproduceren.
In de eerste periode merkte ik dat ik werk veel te ver opschoof naar het einde van het kwartaal. Deze mentaliteit wil ik kwijt raken, eerder beginnen met mijn werk zodat ik aan het einde van de periode een minder hoge werkdruk heb.

Reflectie op het periode:
Nou er alweer een half jaar om is, ben ik blij om te merken dat ik het nog steeds erg naar mijn zijn heb op Communication & multimedia design. Mijn klas is heel gezellig en we zorgen er met z’n alle voor dat de sfeer goed blijft. Met mijn leerdoelen is het deze periode ook erg goed gegaan. Ik heb InDesign goed onder de knie, en met Photoshop CS3 kan ik meer dan dat ik zelf verwacht had. Het beter indelen van mijn werk ging al stukke beter dan vorige periode, maar door de grotere hoeveelheid werk die we deze periode hadden kwam ik aan het einde van de periode alsnog in tijdnood. Toch beschouw ik dit leerdoel als geslaagd.

Leerdoelen + Reflectie KWARTAAL 1

Verwachting van de periode:
In dit kwartaal wil ik graag alles nog een beetje gaan verkennen. Ik wil weten met wat voor studie ik te maken heb, en wat er precies van mij verwacht word. Een van mijn hobby’s is fotografie, met photoshop heb ik echter zelden gewerkt. Ook heb ik nog nooit gewerkt met HTML. Elk aspect aan deze opleiding is nog helemaal nieuw voor me, dus deze periode houd ik voor het ontdekken

SMART leerdoelen:
Beter in de basisprincipes van photoshop elements 7 van Adobe worden. Deze basisprincipes bestaan uit alles wat we nodig hebben in de eerste periode voor VID. Aan het einde van deze periode ben ik van plan deze basisprincipes onder de knie te hebben.
De HTML en CSS die we deze periode krijgen bij FED wil ik aan het einde van de periode effectief kunnen toepassen, zodat ik bijvoorbeeld een site kan bouwen

Reflectie op de periode:
Als ik terugkijk op mijn eerste periode hier op school kan ik constateren dat ik de afgelopen periode veel nieuwe dingen heb geleerd. Ook ben ik er blij mee dat deze opleiding echt is waar ik naar zocht. Ik had aan het begin van de periode nog een beetje moeite met dat alles via de computer ingeleverd moet worden, maar gelukkig ben ik nu wel aan die manier van werken gewend geraakt. Wat mijn leerdoelen betreft: ik kan al behoorlijk goed overweg met photoshop element 7, dus dat leerdoel beschouw ik als geslaagd. Toch ga ik eens kijken of ik de Adobe Master Collection van iemand kan krijgen met daarin de volledige programma’s. mijn FED leerdoel om HTML & CSS te kunnen reproduceren heb ik niet gehaald. Dit komt doordat ik de manier van lesgeven van Arjo Post totaal niet fijn vind. Het enige waar ik wat aan heb zijn de workshops van Mio, maar die zijn te kort om alles te vragen wat ik wil weten.

zaterdag 19 juni 2010

Motivatie keuzevakken

Dit schooljaar moesten we een aantal keuzevakken kiezen. Hieronder geef ik wat extra uitleg waarom ik nou precies deze keuzevakken heb gekozen.

kunst als inspiratie (kwartaal 2)
Dit keuzevak heb ik gekozen omdat ik er graag eens een keer achter zou willen komen waar alle beroemde kunstenaar van het verleden nou hun inspiratie vandaan hebben gehaald. Ook lijkt dit mij een keuzevak waar ik veel van kan leren, omdat het mij leert inspiratie te zoeken en te vinden op andere plaatsen.

sound design (kwartaal 3)
Zelf ben ik meer into rock en metal, maar ik heb het altijd al fascinerend gevonden om een DJ bezig te zien met al zijn apparatuur. Daarom heb ik voor dit kwartaal Sound design gekozen. Hier hoop ik de beginselen te leren waar DJ's zo goed in zijn.

muziek en emotie (kwartaal 4)
Muziek is altijd mijn ding geweest. Daarom heb ik voor de laatste periode Muziek en emotie gekozen. Hier wil ik verder op de emoties ingaan die bepaalde muziekanten in hun muziek stoppen. Ook wil ik erachter komen hoe ze het opwekken van een bepaalde emotie bereiken, door middel van enkel muziek.

Bedrijvensafari verslag

http://student.cmd.hro.nl/0824121/Bedrijvensafari_CMD.doc

woensdag 16 juni 2010

gitaar fotoshoot





Persoonlijke SWOT analyse

- Wat zijn mijn sterke punten? Waarin onderscheid ik me in positieve zin van mijn concurrenten op de arbeidsmarkt?
Eeen van mijn grootste positieve punten van mezelf vind ik dat ik een grote fantasie heb, en dat ik niet bang ben deze te gebruiken om problemen mee op te lossen. Ook heb ik een onvermoeibare objectiviteit en positiviteit. Dit gepaard met een groot geduld stelt mij in staat om alles rustig aan te pakken, en niet te gaan stressen als er dingen mislukken. Ik heb dan het geduld om alles opnieuw te gaan bekijken, en bij te werken wat veranderd moet worden.

- Wat zijn mijn zwakke punten?
Zoals ik al ter sprake bracht in mijn feedback op de leerstijlentest van Kolb, ben ik iemand die niet houd van het nemen van belangrijke beslisingen. Want stel dat door mijn beslissing een heel project in de soep loopt, dat wil ik niet op mijn geweten hebben. in plaats daarvan overleg ik altijd met teamleden welke kans zij op willen zodat we een gezamelijke beslissing kunnen maken en met z'n alle 1 kant op gaan. Een ander nadeel van mij is net zo goed mijn voordeel, namelijk dat ik een erg grote fantasie heb. hiermee kom ik vaak met creatieve oplossingen. Soms zijn de oplossingen die ik bedenk echter veel te ver gezocht, omdat ze gewoonweg niet gerealiseerd kunnen worden. Een laatste nadeel van mezelf vind ik dat ik onderwerpen niet in een breder kader kan zetten. Vaak heb ik een te gefocust beeld op een bepaald onderwerp, en kan ik niet goed out of the box denken.

- Welke carrièrekansen doen zich voor op de arbeidsmarkt?
We leven tegenwoordig in een wereld waar we onszelf steeds meer afhankelijk maken van technologie en apparaten die het werk voor ons doen. Hierdoor neemt natuurlijk ook de vraag toe naar mensen die deze apparaten op een goede manier kunnen ontwikkelen, door te weten wat de verwachtingen van de gebruiker van het apparaat zijn. De vraag naar mensen die dit waar kunnen maken zal in de loop der jaren alleen maar toenemen. Dit geeft mensen met een opleiding als de mijne veel kans op de toekomstige arbeidsmarkt.

- Welke bedreigingen dienen zich aan?
Het grootste gevaar in mijn ogen, is dat datgeen wat ik heb geleerd niet van toepassing meer is in het bedrijfsleven. Nieuwe afgestudeerde studenten die deze kennis wel hebben zullen dan de voorkeur krijgen bij de werknemer, waardoor de arbeidsmarkt voor mij kleiner wordt.

Uitslag Kolb leerstijlen test

de uitslag van de leerstijlen test:

Je bent een doener, en hebt een creatieve leerstijl.
Dat wil zeggen, je leert het liefste door te observeren en je fantasie te gebruiken. Door goed naar de leerstof, andere mensen, of een probleem te kijken, kom je erachter hoe iets in elkaar steekt en in zijn werk gaat. Je gaat daarbij vooral op je gevoel af en geeft je fantasie de vrije loop. Je houdt ervan om te brainstormen over leerstof en oplossingen en bent heel creatief. Wél houd je van duidelijkheid: om iets te leren moet de leerstof voor jou concreet en helder zijn. Je leerstijl heeft grote voordelen. Doordat je zo goed observeert zie je veel verschillende aspecten van de leerstof of een probleem. Bovendien kom je vaak met hele originele ideeën waar anderen nooit aan hadden gedacht.

mijn beeld op de uitslag van de leerstijlen test:
Zelf ben ik het helemaal eens met hoe de leerstijlen test mij heeft afgebeeld.
Ik ben inderdaad iemand die veelvuldig zijn fantasie gebruikt om problemen die ik tegenkomen op te lossen. Ook is het inderdaad zo dat als ik voor een keuze kom te staan, ik bijna altijd op mijn gevoel af ga. Ik ben inderdaad een doener, maar kijk voordat ik te werk ga wel eerst goed wat de valkuilen en risico's zijn van de opdracht of het probleem. Tot slot wil ik nog opmerken dat er in de uitslag van de leerstijlen test staat dat ik heel erg van duidelijkheid houd. dit is zeker waar, maar dit beschouw ik zelf als een nadeel. Ik durf namelijk geen beslissingen te nemen als er nog onduidelijkheden zijn, die die de toekomst misschien problemen kunnen gaan vormen. Daarom wil ik bijna altijd zekerheid. Verder blijf ik deze uitslag van de Kolb leerstijlen test een goede afspiegeling vinden van mijn huidige werkwijze.