zondag 4 juli 2010

Behalen leerdoel

In mijn leerdoelen van kwartaal 4 had ik het leerdoel ” Ik richt op dat ik aan het einde van deze periode al de geleerde stof van Flash in de vierde periode kan reproduceren”. Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik in de 4de periode eindelijk een leerdoel van FED heb kunnen halen. In de opdracht hieronder gebruik ik zowel Actionscript als Flash. Ik ben erg trots op het resultaat van deze opdracht, en daarom heb ik hem gekozen als bewijs dat ik FED van kwartaal 4 onder de knie heb.

http://student.cmd.hro.nl/0824121/jaar1/zomer/fed/les04/smilyss.swf

Sollicitatie voor jaar 2

Het hele jaar ben ik geprezen door mijn medestudenten uit mijn projectgroepjes, dat ik een erg goede sfeer kan combineren met hard werken. Met mij in het team en in de klas kan er altijd gelachen worden. Toch blijft er met mijn aanwezigheid een goede werksfeer in de klas. Van mezelf ben ik heel stil en teruggetrokken, maar vraagt iemand iets aan mij waar ik hem of haar mee kan helpen, dan zal ik niet schuwen hem of haar zo goed mogelijk te helpen.
Het eerste jaar ben ik heel langzaam ontwikkeld. Pas in de 4de periode kreeg ik echt het idee dat ik echt helemaal in de opleiding zat. Hierdoor heb ik nog niet helemaal mijn potentie aan alle leraren kunnen laten zien, maar mijn studie loopbaan coach ( die ook mijn docent Media & creativiteit is ), zegt dat hij de potentie echt wel ziet zitten. In het 2de jaar zal ik pas echt veel van mezelf kunnen laten zijn. Ik weet zeker dat ik vanaf volgend jaar mijn opdrachten kan presenteren aan de docenten zoals zij het graag zien, maar ook zoals ik het graag wil zien. Tot slot vind ik dat ik geschikt ben voor jaar 2 van deze opleiding omdat ik deze opleiding met heel veel plezier volg, en ik plezier heb in het maken van elke opdracht die ik toegewezen krijg. Deze opleiding omvat gewoon mijn hobby’s en interesse, en er is niets leuker dan van je hobby je vak maken.

zaterdag 3 juli 2010

SLC gesprek kwartaal 4

Studievoortgang:
In dit deel van het gesprek met mijn Studie Loopbaan Coach heb ik het gehad over mijn studievoortgang. Dat ik na 3 periodes nog maar 29 studiepunten had vond hij erg problematisch. Neem daarbij het feit dat ik me pas laat in het jaar ben gaan ontwikkelen als CMD student, en dat de docenten niet het beeld hebben van mij hebben dat ze moeten hebben. Wat betreft de studiepunten werd er door mijn Loopbaan Coach erop gewezen dat het handig zou zijn, als ik een lijstje bij zou gaan houden met welke studiepunten ik dit jaar nog kan halen. Zelf houd ik al het hele jaar mijn voortgang in de gaten door regelmatig op osiris te kijken, maar dit is niet accuraat omdat sommige cijfers pas heel laat ingevoerd worden.

Wat ik dit jaar nog kan halen:

Wat ik nog moet krijgen:
Presenteren = 1 studiepunt
Abv kwartaal 2 = 1 studiepunt

Van kwartaal 3:
M&C = 2 studiepunten
FED = 2 studiepunten

Van kwartaal 4:
IAD = 2 studiepunten
Keuzevak = 2 studiepunten
FED = 2 studiepunten
M&C = 2 studiepunten
MAR = 2 studiepunten
SLC = 3 studiepunten

Huidig aantal studiepunten: 33
Studiepunten die nog te behalen zijn: 19
Maximaal te behalen aantal studiepunten dit jaar: 52

SWOT & Kolb leerstijlen:
Tijdens het SLC gesprek hebben we het ook gehad over mijn SWOT analyse. Deze hebben we doorgenomen, en kwamen tot de conclusie dat er nog een aantal slordigheidfoutjes in stonden die verbeterd moesten worden. Bij het kijken naar mijn Kolb leerstijlen test merkte mijn studie loopbaan coach op dat ik heel goed een verband kon leggen tussen de SWOT analyse en de Kolb leerstijlen test. Hij zij dat als ik dat goed kon, dat je dan pas een heel duidelijk beeld van jezelf kunt scheppen. Dan weet je pas wat werkelijk je capaciteiten zijn.

Interview 2de klasser:

Wat was jou kijk op het 2de jaar toen je nog in het eerste jaar zat?
Ik was er nog niet heel erg mee bezig, ik was vooral bezig met het halen van mijn punten zodat ik over kon naar het tweede jaar. Ik verwachtte wel dat we dieper in zouden gaan op de stof die we al geleerd hadden.

Wat ik jou kijk op het 2de jaar nu je het achter de rug hebt?
Het is wel zo ongeveer verlopen zoals ik het had verwacht. We zijn inderdaad dieper ingegaan op bijvoorbeeld marketing strategieën. Ook is het natuurlijk allemaal een beetje meer en moeilijker geworden.

Wat is het grootste verschil met het eerste jaar?
Het wordt natuurlijk allemaal een beetje meer en moeilijker. Maar als je het eerste jaar gehaald hebt moet het tweede ook gewoon lukken. Wel moet je je blijven inzetten en bereid zijn er veel tijd aan te besteden.

Wat waren jou belangrijkste leerdoelen in jaar 1 en in jaar 2?
Ik kwam in het eerste jaar rechtstreeks van de havo dus in het eerste jaar waren mijn leerdoelen vooral de kennis van alle programma’s onder de knie krijgen zodat ik die goed kon toepassen op alle opdrachten. In het tweede jaar wilde ik vooral aan mijn motivatie werken. Die liet me in het eerste jaar soms een beetje in de steek en wilde hier voor mezelf verandering in brengen. Ik wilde de dingen die in het eerste jaar niet zo goed gingen verbeteren in het tweede jaar.

Wat beschouw je zelf als het belangrijkste dat je op de opleiding hebt geleerd tot nu toe?
Ik denk dat ik vooral veel heb gehad aan Interaction Design. Ik had van te voren nooit gedacht dat je zo goed moest nadenken over bijvoorbeeld een menu en dat dat ook weer anders is per doelgroep. Ik heb hier in mijn ontwerpen heel veel aan gehad.

Met wat voor instelling ben je deze opleiding begonnen?
Ik wilde vooral creatief bezig zijn. Vooral dingen maken en niet te veel theorie en alleen maar in college zalen zitten. Maar de kunstacademie vond ik weer niks voor mij. Dus toen ben ik bij CMD uitgekomen

Hoe kijk je nu tegen de opleiding aan?
Het bevalt me heel erg goed. En ik ben zeker niet van plan om te stoppen. Ik zie mezelf later echt hier non stop mee bezig zijn. Ik begin het ook steeds toffer te vinden, je leert steeds zoveel nieuwe dingen die je gelijk kan toepassen.

Hoe hoop je jezelf verder te gaan ontwikkelen in de komende jaren?
Ik wil me vooral gaan richten op het visuele design, Dit is het aspect van de opleiding wat me echt het meeste interesseert. FED vind ik ook leuk maar dat past minder bij me. Ik wil ook proberen in mijn vrije tijd meer tijd aan design te besteden.

Hoe kijk je er tegenaan om volgend jaar in de 3de stage te gaan lopen?
Ik vind t allemaal wel een beetje spannend. Je wordt toch opeens in het diepe gegooid en nu moet je echt bewijzen dat je in die twee jaar toch wel wat geleerd hebt. En die bedrijven verwachten dat ook wel van je.
Ik moet nog opzoek naar een stage plek maar ik hoop dat ik snel een bedrijf kan vinden met een stage waar al mijn kwaliteiten naar voren kunnen komen.